Lamper

Takbelysning

La stilen komme ovenfra

Du kjenner sikker til det. Det å forsøke å hitte takbelysning til hjemmet ditt, der både er funksjonelt og in. Men om du lader stilen og personligheten din bestemme valget av taklamper, går det som en lek.

Takbelysning i entreen

Det første rommet i huset man treder inn i, er entreen. Her er det veldig viktig å velge en belysning der byder varmt velkommen, men stadig er så funksjonelt, at man kan se å henge sitt overtøy uten å falde over sko, leketøy og hva det ellers måtte være. Om du setter en taklampe med beslag i loftet for funksjonalitet og henger en eller to pendler i hjørnet for koselighet, har du kommet veldig tet på den perfekt takbelysning i entreen din.

Taklampene man setter op med beslag fås i mange forskjellige designs og både med og uten mønster. Innenfor pendler er der også et utall av muligheter og fargekombinasjoner og de egner sig spesielt bra til og skape lys i et hjørne hvor der ikke er mye plass.

 

Vakkert lys over spiseplassen

I kjøkkenet er det viktig å ha noe lys der både er funksjonelt, men også er koselig. Kjøkkenet er et flerbruksrom, hvor familien møtes, mat lages og lekter og annet klares.

Om du installerer lamper under kjøkkenskapene, er det med å skape ordentlig arbeidslys over kjøkkenbenken.

Over spiseplassen er det en bra ide å henge en eller to pendler, avhengig av spisebordets lengde. Her er blendfrie lamper en bra løsning, så alle kan sidde rundt bordet uten å blive plaget og blendet av lyset. Om du velger en nøytral og klassisk taklampe, eller en med knall på fargerne, så er det al sammen med til å skape både stil på kjøkkenet ditt.

 

Belysning av arbeidsplassen din

Det er så veldig viktig med en ordentlig belysning over arbeidsplassen din for at du skal kunne arbeide optimalt. Men å velge en funksjonell takbelysning til kontorplassen din, betyder ikke at det også behøves at være kjedelig og uten stil. Vær ikke redd for å velge en lampe med en annerledes form eller farge. Arbeidet trenger ikke nødvendigvis å være kjedelig.

 

Integrert takbelysning på baderommet

Normalt ville du skulle installere en eller flere taklamper som gir generell belysning i baderommet. Dette kan være en plafond, en annen type fastmontert taklampe eller downlights. Men kunne du tenke deg et baderom ut over det sedvanlig, så tenk igjennom om prismelamper kunne være en mulighet. Intet baderom er like, verken i form eller innretning. Det er derfor viktig at du velger en taklampe, der passer til rommets størrelse og samtidig gir et funksjonelt lys.

Husk bare, at din baderomslampe må være godkjent for bruk i våtrom

 

Den rette taklampe til barnrommet

God belysning på barnerommet er like viktig som et hvert sted i huset. Barnrommet er nemlig det rom som skal invitere til lek og kreativitet. Dette krever god, jevn belysning, men også trygge lamper hvor det ikke er fare for å brenne seg på lyspærene.

 

Standard

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s