Lamper

Hvorfor velge dimbar LED?

Det er mange gode grunner til å velge dimbar LED når det kommer til valget av lamper til huset. Den mest overraskende grunnen er nok for mange at man ved å velge en dimbar lampe slipper unna det skarpe lyset som mange forbinder med LED. LED har nemlig et mer hvitt og skarpt lys sammenlignet med andre lamper. Bruker man dimbar LED derimot, slipper man dette hvis man synes at det kan være et problem når det kommer til innendørs belysning. Ved at lampen er dimbar kan man nemlig la den lyse uten å skru helt opp til maksimum på lysstyrken, og ved å gjøre dette forsvinner rett og slett det skarpe, hvite skjæret i lyset. Det er med andre ord ingen grunn til å velge bort LED til fordel for andre lamper hvis argumentet er at man synes skarpheten i lyset er sjenerende.

De andre fordelene knyttet til valget av dimbar LED er nok mer kjent for de fleste. For det første har vi alle fordelene knyttet til å velge LED fremfor andre lamper, og for det andre har vi alle fordelene knyttet til det å velge en dimbar løsning. For å ta det første først: hvorfor skal man velge LED lamper i dag når vi er vant til å velge alminnelige lamper som har vært på markedet for alltid tidligere? Grunnene er enkle: for det første er LED lamper mye mer effektive når det gjelder energi, sammenlignet med andre lamper. Det betyr at LED krever mye mindre energi for å lyse, hvilket igjen betyr at de både varer lengre og at du som eier LED sparer penger takket være en forminsket strømregning hver måned. Det faktum at LED krever mindre energi, sparer også miljøet. Det samme gjelder det faktum at LED varer lengre, da vi av den grunn ikke trenger å produsere like mange lamper og dermed skåner miljøet både for ressurser og avfall. Velger du LED lamper skåner du med andre ord både lommeboken din og miljøet.

Så kommer vi til fordelene som er knyttet til det å velge en dimbar løsning når man kjøper belysning til hjemmet sitt. Disse fordelene er også kjent for de fleste av oss, og spesielt hvis man selv har dimbar belysning der hjemme så vet man godt hvilke fordeler det tar med seg. Fordelen med dimbar belysning er rett og slett at den er dimbar, så enkelt og banalt er det. Ved å velge dimbar belysning til sitt hjem, får man samtidig en belysning som kan justeres og tilpasses mange forskjellige settinger og behov. Det vil med andre ord si at man istedenfor å skulle sammensette en hel masse forskjellige lamper i ett rom for at de hver for seg skal kunne dekke de behovene man har, så vil man ved å velge en dimbar løsning dekke mange av disse behovene i en og samme lampe. Med dimbar belysning kan man velge å skru lysstyrken opp til fullt når man skal arbeide og trenger mye lys til å konsentrere seg, og man kan skru lysstyrken ned til et minimum når kvelden faller på og man heller ønsker seg en lun og hyggelig stemning i rommet. Midt i mellom finnes alle de andre behovene og situasjonene, som også i de fleste tilfeller kan dekkes ved at den belysningen man velger er dimbar.

Det sier seg dermed selv av blandingen av dimbar og LED slettes ikke er en dum idé. Ved å slå to fordelaktige løsninger sammen, slår man virkelig mange fluer i en smekk, for å si det på den måten. Lamper med dimbar LED kan dessuten fås i de fleste utgaver, farger og fasonger og passer dermed til de aller fleste bruksområder og rom i huset. De rommene hvor det er aller mest fordelaktig er nok likevel de rommene hvor det nettopp er behov for å kunne tilpasse belysningen til mange forskjellige aktiviteter og situasjoner. Et godt eksempel er husets kjøkken, hvor det ikke er tvil om at det skjer mange forskjellige ting i løpet av en dag. Aktivitetene som finner sted på et kjøkken kan være av veldig forskjellig natur og kravene til belysning er dermed tilsvarende komplekse. Med dimbar LED på kjøkkenet kan man likevel både dekke behovet for kraftig arbeidslys og oppfylle ønsket om en lun og hyggelig belysning ved middagsbordet. Deler man dessuten opp belysningen i flere ”avdelinger”, slik at noen lamper styres av én bryter, mens andre styres av en annen, kan man optimere belysningen enda mer enn om alt er knyttet til en bryter. På den måten kan lyset i rommet tilpasses nesten hva det skal være, takket være muligheten for å justere lyset i flere deler av rommet samtidig. Andre rom hvor dimbar LED vil gjøre nytten, kan være en stue eller et arbeidsrom, eller andre rom som brukes til en kombinasjon av aktiviteter.

Reklamer
Standard

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s