Lamper

La LED lamper og andre lamper fylle desember med lys!

Det er vinter, det er mørkt, det er kaldt. Og vi tar alle knep i bruk for å holde varmen og bevare det gode humøret. For det er enkelt å bli deprimert når mørket tar mer og mer over for lyset i vintermånedene. Derfor er det så utrolig viktig at vi sørger for å fylle hjemmene våre med nok lys og lamper. Vi må sørge for at vi har nok lamper i hus til å jage mørket bort, holde oss våkne og optimistiske.

I desember er vi flinkere til dette enn resten av vintermånedene. Det er tross alt også den mørkeste tiden. For mange av oss betyr alle lysene – både hjemme, i butikker og i gater – at en kristen høytid nærmer seg. For de av oss som ikke feirer julen, kan alle disse lysene allikevel være en feiring i seg selv. En feiring av at vi ved hjelp av LED lamper og alle andre typer lamper i dag kan forvandle vinterens mørkeste måned om til en lysfest.

Utviklingen av LED lamper har gitt julepyntingen enda flere muligheter enn tidligere. LED lamper varer lengre og er mer energieffektive enn andre lamper, hvilket betyr at vi kan pøse på med enda flere lamper og mer lys uten at det koster oss eller miljøet mye mer. LED lamper finnes i uendelig mange varianter og tar i dag over for store deler av den julepynten, neonskiltene og belysningen som vi ser i gatebildet frem mot jul.

LED lamper kan være med på å lyse opp gater, men også din egen hage. For mens vi sørger for å ha nok lamper innendørs til å lyse opp alle husets rom innvendig, vil det å pynte opp med LED lamper utendørs tilføre denne feiringen av lyset og høytiden enda mer strålende lys. Selv om det for meg nok er sterkt knyttet til barndomsminner og min egen feiring av julen, tror jeg helt bestemt at når vi pynter husvegger, hager og trær med tusener av små LED lamper også får frem et smil og en varm glede hos de som ikke feirer julen på kristent vis.

Det lyser i stille grender… Vi har mange referanser i vår kultur som knytter julen sammen med lys. Mange av sangene, diktene og fortellingene våre forteller om strålende lys og stjerner i vintermørket. Og selv om vi nå har byttet ut mange av vokslysene med lamper innendørs og parafinlyktene med LED lamper utenfor, skinner hjemmene våre fortsatt om kapp med stjernehimmelen over oss.

I gatene henger girlandere med store stjerner og hjerter av LED lamper over hodene våres. Det skaper en hyggelig stemning som er helt unik for desember. Under radene av LED lamper er gatene fulle på denne tiden, til tross for at det både er mørkt og kaldt der ute. Man kan si hva man vil om omfanget av julegave-shoppingen, men én ting er sikkert: vi kommer oss ut i frisk luft, om det så bare er de få meterne fra butikk til butikk. Vi lar oss lokke av belysningen og lar LED lamper lede oss nedover til neste butikk og flere gaveinnkjøp. Inne i butikkene leder flere LED lamper, pynt og andre lamper oss fra produkt til produkt. Kanskje bruker vi mer penger enn planlagt, fordi butikkene er flinke til å lokke frem lommebøkene våre ved hjelp av lamper, lys og dekorasjoner, og kanskje oppleves det som stressende for noen, men for mange av oss er likevel dette en hyggelig tid som vi kan bruke til å gi både oss selv og de rundt oss noe ekstra fint.

Hjemme tenner vi lampene i alle rom. Er det en periode av året hvor vi tillater oss selv å bruke litt ekstra strøm og la flere lamper lyse samtidig, så er det nok denne måneden. Og det synes jeg også vi skal unne oss. Å lyse opp med lamper og pynte med LED lamper er en del av feiringen. Så hvis jeg skulle bestemme, ville jeg gitt grønt lys til å pøse på med lamper, LED lamper og alt som er… La desember få bli en lysfest for alle. Uansett hvordan vi velger å feire julen, så kan vi være sammen om en ting: å jage bort mørket med i desember.

Reklamer
Standard

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s